DIVA SRPSKOG GLUMIŠTA MILENA DRAVIĆ NAS JE U KLINIČKO BOLNIČKOM CENTRU BEŽANIJSKA KOSA NAPUSTILA U 79.GODINI ŽIVOTA. GLUMICA TAMO NALAZILA NA LIJEČENJU, LOŠE JOJ JE BILO POSLJEDNJIH GODINU DANA, LIJEČNICI SU POKUŠALI SVE, NIJE BILO SPASA TADA.

A prije dvije i po godine, ostala je bez svog supruga Dragana Nikolića, ona se sa bolešću od tada borila.

A u maju ove godine za emisiju Scena progovorila je o svom povratku glumi, ne mogu da se vratim po svaku cijenu. Jednim tempom se vraćam koliko mi moj organizam i moje zdravlje dopuste.

Vidjet ćemo, ne mogu garantiriti ništa, ne mogu obećati ništa. Naradila sam se, dao Bog, u životu toliko, eto, voljela bih doprinijeti još nešto na ovoj profesiji, ne ovisi o meni.

Ono što sigurno niste znali o njoj, jest da je zajedno sa životnim saputnikom Dragan Gagom Nikolićem, dala dječaku novac koji mu je bio za operaciju potreban.

Ostavila je iza sebe brojna vrijedna filmska, televizijska, pozorišna, serijska ostvarenja. A po fenomenalnim ulogama ćemo pamtiti ovu glumicu koja je u nekoliko navrata pokazala koliko je plemenita ustvari.

Dragan i Milena su se humanitarnim radom bavili, iako nikada nisu pričali o djelima koja su činili. Glumci su svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namijenili za to, pomogli su dječaku za kojeg su čuli da mu treba pomoć putem televizije. Vidjeli su prilog da mu je potrebna operacija očiju, shvatili su da im taj automobil nije potreban, pametnije je novac u nešto korisno uložiti.

Šta mislite vi o ovome?

Izvor: dobardan.info

LEAVE A REPLY