U Beogradu otvoreno pet Lidl trgovina 11.10.2018., Beograd, Srbija - Tvrtka Lidl otvorila je danas 16 trgovina u 12 gradova sirom Srbije, od cega pet u Beogradu. Potrosacima je na raspolaganju 1 500 brendova, od toga 350 iz domace proizvodnje. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL.

Izdato hitno upozorenje za povlačenje riže. Zbog pesticida s tržišta povlači se riža u vrećici koja se prodaje pod nazivom Golden Sun u Lidl radnjama, kako je Hrvatska agencija za hranu objavila u srijedu.

Kako Hina navodi, Ministarstvo poljoprivrede je izvijestilo da je u vrećici 4x125g (upotrijebiti do 31.12.2019., lot broja 18/06/0514, 500 g) utvrđena prisutnost Tricyclazola pesticida.

Tajland se navodi kao zemlja podrijetila, ROL-RYZ Sp.z.o.o. iz Poljske je distributer proizvoda, a Lidl Hrvatska d.o.o k.d. stavio ga je na hrvatsko tržište. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 od 23. februara 2005. o najvećim razinama ostataka pesticida u hrani ili na hrani za žviotinje, životinjskog i biljnog podrijetla.

Lidl poziva sve one koji su taj proizvod kupili s gore navedenim rokom trajanja da ga vrate i povrat novca obećava i ne mora se predočiti račun. Ukoliko želite dobiti više informacija, možete dobiti sve detalje o opozivu proizvoda na službenoj stranici Lidl subjekta u Hrvatskoj.

Inače, Lidl se nedavno otvorio i od sad je građanima dostupno 16 novih radnji. Prvi dan otvaranja ljudi su se masovno okupili u borbi da uzmu prvi proizvode koji su bili sniženi i na akciji, a Lidl je natjerao i svoje konkurente da snize cijene, pa se sad proizvodi prodaju po znatno nižoj cijeni nego inače.

Pojedini su se oglasili povodom ove vijesti o povlačenju riže, te kažu da je zdravo konzumirati samo povrće, voće i da šteti zdravlju sve što se kupuje u supermarketu, “baš poput cigarete, ako ne i gore”, piše jedan korisnik u komentarima.

Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY