Jedan muškarac iz Novog Sada kupio je jučer u Lidlu ni manje ni više nego 500 kilograma šećera. U Srbiji se u nekoliko grada proširio popularni lanac marketa Lidl, a jučer je u Novom Sadu muškarac čak pola tone šećera kupio.

Nakon što su ga pitali zašto je to uradio, on je odgovorio da je to veoma jeftino i da je to učinio zato što ga jeftinije izađe, i može onda da preprodaje budući da ima svoj market.

Nekoliko novih hipermarketa poznatog lanca koji se vodi pod nazivom Lidl, širom Srbije je otvoreno, a pojedini su sinoć u jutarnje sate došli da bi svoj red sačuvali i da bi mogli kupiti namirnice po niskim cijenama među prvima.

Na privredu isto tako utiče otvaranje tržnih centara i hipermarketa, pa se tako nezaposlenost smanjuje, na tržištu se stvara veća konkurencija, a može se također utjecati i na smanjenje cijena proizvoda, kako su stručnjaci procijenili.

Lidl je jedan od takvih lanaca, on je širom Srbije otvorio svoja vrata za sve potrošače. Investitori na dan otvaranja i pozamašan profit imaju, kupoholičar mogu napuniti kolica kućnim aparatima za male pare, voćem, povrćem, slatkišima i suhomesnatim proizvodima koji su na akciji bili.

Jučer je u cik zore bio pravi stampedo, kad su u Lidl nahrlili kupoholičari, te su u Beogradu pritom katastrofalne gužve vladale, ali i u drugim gradovima poput Bora, Sombora i Leskovca.

Nisu grizli usne samo korisnici javnog gradskog prijevoza, čupali kosu s glave ne bi li na vrijeme stigli na posao, sve žive su psovali koji su htjeli nešto kupiti, i to ujutro u sedam sati kad se Lidl otvarao.

Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY