Danas je u Dunavu pronađeno tijelo Anabele Đonkić (10) iz kladovskog sela Kostol. U toku je istraga, a Centar za socijalni rad, policija, kao ni škola u koju je išla, ne daju za sad zvanične informacije.

-Bio sam u šetnji sa unucima i onda sam ugledao u vodi nešto za šta sam, u početku, mislio da je u pitanju lutka. Na stomak je bila okrenuta, a glava joj je bila u vodi. U tom trenutku sam pozvao suprugu, ona je stigla brzo, pogledala i rekla da to nije lutka.

Onda je jedan brod naišao, podigao talas i tad je počelo plutati tijelo djevojčice. Ušao sam u vodu i privukao štapom tijelo do obale – priča Skrčevski. Kaže da se frapirao kad je vidio da je u pitanju djevojčica, koja je bila njegova komšinica.

-Tuga jedna, ručice su joj skroz bile bijele…. odmah sam pozvao sina, a on je nazvao policiju. Nakon što je policija završila uviđaj, moja supruga je od kuće donijela ćebe i prekrila tijelo nesretnog djeteta – kaže on.

Prema nezvaničnim podacima, djevojčica je šetala sinoć sama obalom Dunava, okliznula se, nakon čega je pala u duboku vodu i utopila se. Tragovi nasilja nisu pronađeni na tijelu. Kad je otac čuo da mu se udavila kćerka, navodno je nervni slom doživio i prebačen je u bolnicu.

Mještani sumnjaju da se Anabela utopila namjerno zato što je imala težak život pored oca koji o njoj nije vodio brigu. Govori se i da godinama nemaju struju, vodu, primanja su slaba.. ali i da je otac udarao..

Ljubiša Stojković, direktor Centra za socijalni rad u Kladovu, kaže da je djevojčica imala normalan život sa ocem i da ih je više puta obišla njihova služba.

Izvor: Magazindan.info

LEAVE A REPLY