PREMA INSTITUTU ZA MEDICINU U SAD-u, ODRASLI BI TREBALI DA KONZUMIRAJU 400 MIKROGRAMA FOLNE KISELINE DNEVNO. OVA TVAR KOJA JE POZNATA SVIMA I KAO VITAMIN b9, KLJUČNA JE ZA NAŠE ZDRAVLJE, POŠTO POMAŽE NAŠEM TIJELU DA POPRAVLJA DNK I PROIZVODI CRVENE KRVNE STANICE.

Ukoliko vašem tijelu fali folne kiseline, možete primijetiti određene simptome, čak možete i razviti anemiju. Ovo je popis najčešćih znakova koji pokazuju kako všae tijelo mora imati više folne kiseline, ukoliko ih primijetite kod sebe, njezin unos povećajte.

Kognitivni problemi

Folna kiselina je izuzetno važna za vaš središnji živčani sastav, ukoliko vaše tijelo nema ovaj vitamin, možete se sa depresijom boriti, imati problema sa koncentracijom, kao i osjećate se zaboravno i razdražljivo, ukoliko se ne liječi ispravno, nedostatak folne kiseline može da poveća rizik od razvoja ozbiljnih poremećaja kao što je Alchajmerova bolest ili demencija.

BOLOVI U TIJELU

U teškim slučajevima anemije koja je uzrokovanom nedostatkom folne kiseline, mozak dobija manje kisika nego što bit rebao, kao odgovor arterije mozga počinju bubriti, imate glavobolju, vaš mozak nije jedini organ koji nema kisika, bol i u drugim dijelovima tijela možete osjetiti, pogotovo u prsima i nogama.

RANE U USTIMA I OTICANJE ISTIH

Simptomi koji se obično pojavljuju je nedostatak folne kiseline i to je zaista težak simptom koji ne biste trebali zanemariti. Jezik može natečeno da izgleda, crven ili sjajan, obično oko vrha i rubova na početku, a zbog smanjenja crvenih krvnih zrnaca možete osjetiti bol prilikom gutanja ili patiti od bolnog jezika i stomatitisa.

Izvor: Dobardan.info

LEAVE A REPLY