Gužve u novootvorenom Lidl marketu u Srbiji, popularnom lancu u koji rado odlaze i dijasporaši koji rade u Njemačkoj i žele uštediti nešto više novca tako što će kupovati jeftiniju hranu u ovom marketu, ne prestaju ni nakon pet dana. I dalje se na veliko kupuje, a sinoć na Voždovcu ekipa jednog portala iz Srbije zatekla je prilično nevjerovatnu scenu.

Naime, muškarac je prema kasi gurao prepuna kolica šećera, odnosno 130 kilograma kristalnog šećera.

I vlasnici tezgi na pijaci i privatnih radnji krenuli su u lov na popuste, dakle ne samo ‘obični građani’. Odmah sutradan se potvrdilo da je to tačno, kad se mogla vidjeti na kojekakvim tezgama u Srbiji piletina iz njemačkog trgovinskog lanca po višim cijenama, ali koja se isto tako držala i u nehigijenskim uslovima.

Podsjećanja radi, jedan Novosađanin priznao je nešto ranije da je nabavio pola tone šećera u popularnom marketu zato što i on drži market, pa da mu se isplati da jeftinije kupi šećer u Lidlu da bi ga preprodavao kasnije.

Ukoliko se uzme u obzir da je 43,99 bila akcijska cijena šećera (što je izraženo u konvertibilnim markama negdje oko 0,73) jasno je kako ovaj kupac nije morao puno iskeširati, a to će mu se lijepo vratiti u preprodaji.

Firma Lidl Srbija operativno poslovanje započela je 11.oktobra otvaranjem 16 radnji u 12 gradova diljem zemlje. Priliku za jedinstveno iskustvo kupovine koje donosi prvi savremeni diskont u Srbiji dobili su građani Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Subotice, Šapca, Užica, Sombora, Niša, Leskovca, Kragujevca i Bora.

Od novembra nas očekuje otvaranje završenih radnji u drugim gradovima i nastavit će se u narednim mjesecima, budući da najavljuju dalje širenje maloprodajne mreže.

Izvor: novi.ba

LEAVE A REPLY