SVAKA VEZA JE NA SAMOM POČETKU SLATKU, ONDA KAD POČNU PROBLEMI, TADA SHVATITE DA REALNOST MOŽE DA BUDE ITEKAKO SUROVA, MAKAR BILI I DO UŠIJU ZALJUBLJENI U SVOG PARTNERA.

Krene sve od zaljubljivanja prvo, ljubav se produbi, ne možete da živite jedno bez drugog, a zatim padne i romantična prosidba pa potom i svadba od nekih 200 ljudi. Iako vam je rodbina velika, morate pozvati sve.

Potom dođu i djeca, sa vašim životom na koje ste navikli je gotovo, iz korijena se sve mijenja potom. Djeca vam tako postaju centar svijeta, sve se vrti oko njih, raspodjela novca, kućni poslovi, romantika sei zgubi negdje u nedostatku vremena.

Na duhovit način su ljudi napravili fotografije koje ilustriraju kako stvari prije izgledaju, a kako poslije braka.

Brak je društveno uređena zajednica, obično između jednog muškarca i jedne žene, koja je regulirana pravima, zakonima, običajima, uvjerenjima i stavovima koji propisuju prava i obveze partnera i njihov status kao partnera.

Univerzalnost braka u različitim društvima i kulturama pripisuje se nizu osnovnih društvenih i osobnih potreba koje daju društveno prihvaćeni okvir kao što su regulacija i zadovoljavanje seksualnih impulsa, rodna podjela, ekonomska proizvodnja i potrošnja te zadovoljavanje osnovnih potreba pojedinaca za privrženost.

Brak u različitim oblicima može se naći u gotovo svakoj društvenoj zajednici. Najranije povijesne evidencije ukazuju na to da se brak smatra dijelom običaja, a kasnije je razvio uspostavljene oblike reguliranog zakona.

Muškarac i žena od kojih je rođen barem jedno dijete predstavljaju nuklearnu obitelj koja se često uključuje u veće molekule, proširenu obitelj.

Izvor: dobardan.info

LEAVE A REPLY