Jedna je od najvećih glumica koje su Jugoslavija i Srbija imale, a noćas nas je napustila u 79. godini života u Kliničko – bolničkom centru Bežanijska kosa.

Mileni Dravić uputila je posljednje zbogom i pjevačica Lepa Brena, te rasplakala iznova cijelu naciju.

Na emotivnom snimku koji je objavila na društvenoj mreži Instagram, Brena izvodi pjesmu pod nazivom ‘Pesma narodna’, a za njom se Milena pojavljuje i njen suprug, glumac Dragan Nikolić koji je tješi dok ona siječe luk i roni suze.

Osim što je ostala upamćena kao nezaboravna glumica koja je decenije kinematografije obilježila na ovim prostorima, oni koji su je znali samo riječi hvale imaju o Mileni. Ona i njen muž Dragan Nikolić, koji je prije dvije i po godine preminuo pomagali su drugima cijeli svoj život iako o tome javnost nije mnogo znala. Bavili su se humanitarnim radom, ali nisu govorili o tome.

Mileni su brojne poznate ličnosti uputile lijepe riječi koje dolaze iz svijeta televizije, glume… I Nataša Janjić se prisjetila snimanja s velikom glumicom uz screenshot iz filma pod nazvom Sveti Georgije ubiva aždahu.

-S najvećom glumicom dijeliti kadar, umjetnicom i istinskom divom, onom kojoj se od djetinjstva diviš, meni su najveći trenuci u profesionalnom životu. I uvijek kad se kasnije sretnemo, neka milina i svečanost. Baš kako kaže samo ime. Hvala na svemu. Tuga je neopisiva…

Kao velike glumce i divne ljude vezane beskonačnom ljubavlju doživljavala ih je Josipa Lisac koja se oprostila od poznate glumice putem Fejsbuka, te domaći bend The Frajle koje su u opis stavile: Rasle smo uz tebe, tvoje uloge, velika umjetnice! Zbogom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEPA BRENA FAN PAGE (@lepabrena_fp) on


Izvor: Novi.ba

LEAVE A REPLY