U VEĆEM DIJELU ZEMLJE PRIJEPODNE JE BILO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, UMJERENA NAOBLAKA U KRAJINI I SJEVERU ZEMLJE. KIŠA JE PADALA U HERCEGOVINI, CENTRALNIM I JUGOZAPADNIM PODRUČJIMA BOSNE I HERCEGOVINE.

Temperature zraka su izmjerene u deset sati: Ivan Sedlo 12, Široki 15, Mostar i Sarajevo 16, Bjelašnica 5, Grude i Trebinje 17, Neum 21, Banja Luka, Zvornik, Tuzla i Gradačac 22, Sanski Most 25, BNihać 23.

U drugoj polovini dana se očekuje pretežno i oblačno vrijeme, obilnije padavine možete da očekujete u Hercegovini, kao i na jugozapadu Bosne, moguće je između 40 i 80 litara po metru kvadratnom kiše, a lokalno do 12 litara po metru kvadratnom. Slabe padavine u većem dijelu Bosne, jedino je više kuće moguće u centralnim područjima.

U cijeloj zemlji vjetrovito sa jakim i olujnim udarima juga, uglavnom to je između 45 i 65 km/h, lokalno i do 75 km/h, najviša dnevna temperatura zraka većinom je između 16 i 23 stepeni, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je išlo i do 25 stepeni Celzijusa.

Sutra se očekuje obilnija kiša u Hercegovini, prognozira se da bi moglo da padne 40 do 80 litara kiše po kvadratnom metru, a lokalno može da padne i do 120 litara po kvadratnom metru.

Prognozira se kiša, ali ne i obilna, u centralnim i zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i istoku Bosne rijetko može malo kiše pasti. Od kraja dana prema jutarnjim satima u utorak nove padavina preko cijele zemlje će preći sa zapada.

Sutra se očekuje vjetrovito, veći dio dana sa jakim udarima juga od 45 do 65 km po satu. OD večernjih sati tokom noći na utorak se očekuje dalje jačanje, udari vjetra od 70 do 95 km po času, a najniža jutarnja temperatura će biti između 14 i 19 stepeni Celzijusa. Dnevna najviša može da bude uglavnom između 16 i 21 stepen, dok na sjeveroistoku i sjeveru Bosne do 24 stepeni Celzijusa.

Izvor: dobardan.info

LEAVE A REPLY