GRAĐANI BANJALUKE VEĆ 200 DANA SVAKU NOĆ NA TRGU KRAJINE TRAŽE PRAVDU ZA DAVIDA DRAGIČEVIĆA.

Njegov otac David je citirao izjavu jednog svjedoka, koji je izjavio kako postoji vjerovatnoća da je Davidovo srce kucalo kad su gau potok Crkvena položili.

Ev sine ko je ostao u kući, tvoja Luna i ja. A zbog koga sam ja bio u ratu, dizao kredit da bih kuću napravio? Sad mi je ovo ovdje dovoljno bez mog djeteta, čekam 198 dana i dočekam, savjest proradila. Šta si imao u džepovima? Je li dijete u Crkvenu skočilo? Je li rekao čovjek 25.da je ubijeno dijete na najbrutalniji način? Velika vjerovatnoća da mu je srce kucala u trenutku kada su ga položili, kazao je Davor.

Dodao je potom da on za svoje dijete traži pravdu, svjestan je kako neće dobiti to. Kod Koštrećeva sam bio, koji je rekao da će se to riješiti, pa makar se čekalo i trideset godina, a meni je sad 50 godina.

David Dragičević (Banja Luka, 31. januara 1997. – Banja Luka, 18. marta 2018) bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banja Luke. Nestao je od noći od 17. marta do 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od porodične kuće do centra grada. Telo mladića je nađen na ušću pritoke crkve u Vrbasu kod tvrđave Kastel, 24. marta. Policijska istraga Original je utvrđeno da je smrt uzrokovana utapanja, ali bez elemenata krivičnog djela za tužioca nakon tri mjeseca obavljanja predistrazne 28. juna 2018. izdao naredbu da se sprovede istragu protiv nepoznatih počinilaca zbog sumnje za ubistvo.

David smrt je pokrenuo i višemesečne protestne skupove “Pravda za Davida” na Trgu Krajine Banja Luka koji proističu iz istoimenog Facebook grupi sada ima preko 350.000 članova. Okupljanja vodi Davidov otac Davor (Ranko) Dragičević. Učesnici Trg Krajine pod nazivom “Davidov trg”, a prepoznatljivih simbola skupovi postali su hor David songs dete u getu i visoke podignutom stisnutom pesnicom.

Sastanci se održavaju svakog dana sa početkom u 18:00 časova sa medijskim izveštavanjem RTV BN. Slučaj je pokrenuo i novinar i bloger Slobodan Vasković, koji tvrdi da su suprotni rezultatima istrage policije i tužilaštva.

Izvor: megaportal.info

LEAVE A REPLY